Exotus Serpenti

13.30 uur 

 

 reptielen baardagaam          

Heb jij wel eens een gekko op je hoofd gehad, meelwormen gevoerd aan een baardagame of een echte slang om je nek gehad? Exotus Serpenti komt langs met verschillende reptielen en iedereen, jong en oud, mag langskomen om de dieren te bekijken, aan te raken en zelfs vast te houden of om de nek te doen. Natuurlijk wordt er ook voldoende informatie verstrekt over de aanwezige dieren.

Maak hier alvast kennis met een aantal reptielen die getoond worden.

 

Rocky, de baardagaam
Rocky, de baardagaam

Deze kleine dinosaurus staat vaak te popelen om mee te gaan naar kinderfeestjes en scholenpresentaties. Door zijn stekels lijkt de baardagaam op een echt oerdier! Zijn bijzondere vertoning maakt hem zeer populair onder de kinderen. Erg rustig en gezellig dier dat elk kind wel durft op te pakken. En die stekels dan? Die zijn zacht, maar dat zeggen we natuurlijk niet hardop :).

In Nederland worden een hoop reptielen gehouden als huisdier. De fokkers of verkopers van deze dieren leveren soms onvoldoende informatie, waardoor een hoop van deze dieren in een later stadium op straat belanden. De dieren worden groter dan verwacht, hebben vaak veel meer verzorging nodig dan dat in de eerste instantie verteld is, en de dieren houden in de meeste gevallen niet van knuffelpartijen of onvoorzichtige kinderen. Exotus Serpenti is opgestart om kinderen en volwassenen in contact te brengen met reptielen, en hopelijk om informatie over deze bijzondere dieren over te brengen.

 

 

De kindermiddag wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

klankbartprodebaprolesrijnekeboulevardskzzandbergen