Home

Dit jaar geen Sinterklaasintocht in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude en de Veiligheidsregio hebben besloten om - in verband met de coronamaatregelen - geen enkele activiteit rond de intocht van Sinterklaas toe te staan.
Niet alleen omdat niet altijd voldaan kan worden aan de gestelde eisen, maar ook om te voorkomen dat bewoners van andere gemeenten (waar ook geen intochten plaatsvinden) alsnog naar Zoeterwoude komen.

Dit betekent dat Sinterklaas dit jaar helaas niet officieel welkom geheten wordt in Zoeterwoude dorp.

De goedheiligman komt dus niet met zijn boot aan bij de Miening, rijdt niet in de cabriolet door het dorp op weg naar het dorpsplein, en kan ook niet luisteren naar de liedjes die altijd zo enthousiast gezongen worden. Ook delen de pieten geen pepernoten uit en kan je niet met ze op de foto.

Ook alternatieve plannen waarbij rekening werd gehouden met alle voorzorgsmaatregelen zijn niet toegestaan. Wij begrijpen volledig waarom deze beslissing is genomen en hopen dat we volgend jaar de goede Sint weer van harte welkom kunnen heten.

 

We hebben ook nog even kort contact gehad met Sinterklaas en zijn pieten. Ze vinden het heel jammer, maar hopen dat ze volgend jaar nog steeds welkom zijn. En natuurlijk zijn ze dat!